de bomen, het bos en het wandelpad

Vanuit virtueelwerkt^ treden we op als vraagbaak op afstand voor kwesties op het vlak van virtueel werken. We delen onze kennis en ervaring, geven je advies, antwoorden. We stellen nieuwe vragen, bedenken oplossingen op maat, desgewenst nemen we je werk uit handen. Dat doen we met plezier, zelfvertrouwen en vanuit de overtuiging dat virtueel werkt. Maar niet vanuit alwetendheid. Integendeel.

Online tools & technieken. Er kan veel, er verandert veel. Heel veel. Voortdurend. Ook met onze focus op de backoffice, kortweg de structuur en systemen die zorgen dat je zo onbezorgd en effectief mogelijk je eigenlijke werk kunt doen, is de reeks aan mogelijkheden nog veel en veel te omvangrijk om te behappen. Voeg daarbij de diversiteit aan gebruikerswensen, met weer ieders eigen omstandigheden.
Wat nu werkt, werkt morgen 'zo maar' niet meer. Wat vandaag nog veel te ingewikkeld is, blijkt volgende week ineens een eitje. Er kan van alles, dat we helemaal niet nodig hebben. Of toch wel? De verleidingen zijn groot. Want kijk nou toch hoe mooi ... We hebben de hypes, de trends, de evoluties en de revoluties. We moeten. (Niets.)

Maar! Dat wij van virtueelwerkt^ dus maar bar weinig weten;-), geeft niet. Dat geeft helemaal niks. Keuze uit 1001 mogelijkheden is niet per se beter dan keuze uit 3. Het gaat om weten waar je mee bezig bent. Overzicht. Inzicht. Ervaring. Om nuchterheid, om rust. Om efficiëntie bij het bereiken van het doel en vervolgens om effectiviteit in het dagelijks gebruik. Hoe dat te realiseren, dat weten we.

niet hoe het moet, maar hoe het kan

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Rome kun je vervolgens op verschillende manieren 'doen'. Objectieve en subjectieve voorkeuren, voorwaarden, ervaringen, verwachtingen, budget, andere plannen spelen de bepalende rol bij die keuzes.

Het gaat erom dat jouw doel wordt bereikt. Doelmatig en doeltreffend. Met zowel oog voor het nu, als in grote lijn voor de toekomst.

Wij vertellen je dus niet hoe het moet, maar hoe het kan. Onze ervaring met virtuele systemen levert daarbij de belangrijke basis. Of je nou werkt met MailChimp, Autorespond of AWeber, het is een e-mailmarketingsysteem. Dat de functionaliteiten (nogal) onderling kunnen verschillen, is geen belemmering. Datzelfde geldt voor WordPress, Weebly of Squarespace. Of voor Dropbox en Google Drive. Ofwel, voor tools & technieken in algemene zin.

Het maakt niet uit of jij diensten of producten verkoopt. Of dat je promoot via webinars, e-mailings, een betaalde of gratis online introductietraining of tijdens een live activiteit. Et cetera. De hoofdlijn is uniform.

Natuurlijk, we hebben onze voorkeuren voor applicaties en werkwijzen. Die komen zeer van pas. Want waarom zou je nieuwe wielen gaan uitvinden, wanneer bestaande al bewezen effectief zijn. Zolang doel en realiteitszin maar de boventoon voeren en niet het kiezen voor 'vertrouwd'.
Nieuwe, wellicht betere opties elders mis je altijd. Het kan altijd beter. Altijd. En, veranderen kost tijd en (dus) geld. Een goed moment daarvoor is wanneer je wezenlijk functionaliteit mist.

want virtueel werkt

Voor de start van een opdracht, project, taak zijn er 4 uitgangsposities, daarbij uitgaande van een vastgesteld doel:

  1. de opdrachtgever weet wat hij waarmee wil en dat zijn ons vertrouwde tools;
  2. de opdrachtgever weet wat hij waarmee wil, wij kennen die applicaties niet;
  3. de opdrachtgever heeft geen voorkeur voor of idee van de te gebruiken applicaties, wij wel;
  4. noch de opdrachtgever, noch wij weten welke systemen de beste keuze zijn.

In alle situaties zeggen wij: kom maar op!

We weten altijd een hoofdweg. Kruisen te veel keuzes dat pad, of slaan we een onbekende weg in, dan worden we blij, want extra uitgedaagd. Weten is leuk, leren nog leuker. Lopen we tegen de grenzen van kennis of kunde aan, dan schakelen we hulp in. Ieder zijn vak.

Ons uitgangspunt is dat online tools en technieken een middel zijn, geen doel. We houden van processen en combinaties van systemen uitdenken die het beoogde doel realiseren. Van slimmer werken. We houden daarbij van structuur, van rust, van overzicht. Van helderheid, opluchting en beweging. Van nuchterheid.
We houden ook van problemen, van gefröbel, van gedoe. Want dat past bij oplossingsgericht werken (-: