virtueelwerkt^ en wij

virtueelwerkt.nl is een initiatief van Sinian Nienhuis, ontstaan vanuit de overtuiging en ervaring dát virtueel werkt. Samen met collega-ondernemer Mira Sovilj bouwt zij dit concept nu op en uit.

We zien een steeds grotere groep virtuele werkers, die tegen gedoe tot serieuze problemen aanloopt met 'rondom'-zaken en taken. Uitbesteden is niet altijd mogelijk, zelf beter leren doen vaak een wens.  (>>> lees hier meer over onze uitgangspunten)

Als ervaren internetwerkers - sinds 1997 - en virtuele ondersteuners op het vlak van e-marketing en bedrijfsvoering en met een voorliefde voor techniek en pragmatisme, helpen zij je met concrete oplossingen op het vlak van online werken: doe-het-zelf, doe-het-samen en laat-het-doen.

persoonlijk contact?

Heb je vragen, wil je kennismaken?
>>> sinian@virtueelwerkt.nl
>>> mira@virtueelwerkt.nl

Sinian Nienhuis

Sinian NienhuisIn 1993 startte Sinian als zelfstandige, in communicatie, grafische vormgeving en dtp. Dat deed ze in combinatie met haar baan als officemanager bij een ICT-bedrijf.

In 1997 besloot ze fulltime ondernemer te worden. Het communicatiewerk groeide uit naar zowel creatief als strategisch, met een voorliefde voor interne communicatie.

Toen startte ook het benutten van internet, onder meer de bouw en onderhoud van websites. Ervaring met ICT heeft ze al sinds haar jeugd, dankzij een vader die sinds begin jaren '80 met homecomputers een binnen het gezin invloedrijke hobby had.

Meer lezen? >>> [showhide]In de daaropvolgende jaren groeiden zowel de online mogelijkheden als het vertrouwen van opdrachtgevers in het werken op afstand. Sinds 2006 onderneemt Sinian onder de Spaanse zon, meestal aan een buitenburo vanuit het Murciaanse Mula. Het is elke dag weer een geweldige ervaring hoe internet verbindt, je wereld vergroot en daar tegelijkertijd een dorp van heeft gemaakt.

In 2010 was het tijd voor verandering. Het werd de oude liefde van het werken als officemanager in een nieuw virtueel jasje: online officemanagement. Sindsdien is zij actief als virtueel assistent (VA) en in die hoedanigheid inzetbaar als online office-, business-, project-, team- en interim-manager. Als het beestje maar een naam heeft (-:

Ontzorgen is dankbaar werken. Sinian is het meest in haar element wanneer er behoefte is aan probleemoplossing, helderheid, rust, structuur en organisatie en zelfstandig, proactief werken. Komen tot in de kern is haar drijfveer.

Lopende trajecten waarin de opdrachtgever door de bomen het bos niet meer ziet, geremd wordt door techniek, organisatie, zichzelf, en liefst heel de mikmak over de in dit geval virtuele schutting zou gooien: graag! Opdrachten met slechts nog een doel en een deadline, en verder vooral twijfels, gedoe, chaos, gebrek aan over- en inzicht en onduidelijkheid over de taakverdeling of teambezetting: kom maar op. Ondernemers die te druk zijn en zich liefst zo veel mogelijk op hun kerntaken willen concentreren: van harte welkom.

>>> over het werken als VA, een artikel in de 2e editie van Klict, 2012, Solipsis b.v.[/showhide]

Mira Sovilj

Sinds 1996 is Mira als ondersteuner werkzaam in met name de juridische en ICT-branche. Haar functies varieerden van juridisch secretaresse, 1e-lijns juridisch hulpverlener, systeembeheerder, automatiseringsmedewerker tot officemanager, directiesecretaresse, planner tot coördinator van een administratieteam.

Vrij snel viel Mira’s affiniteit met techniek op. Zodoende is zij betrokken geweest bij de verschillende automatiseringsprojecten, met name vanuit de gebruikersinvalshoek. Zij wist altijd makkelijk de behoeften van eindgebruikers te vertalen naar de ICT'ers, en andersom na oplevering de werking van een nieuw systeem aan collega’s uitleggen. Ook het beheren van systemen deed ze met veel plezier.

Meer lezen? >>> [showhide]Regelmatig heeft Mira nieuwe collega’s ingewerkt en MBO- en HBO-stagiaires begeleid. Daar ontdekte zij haar plezier in lesgeven, waar zij toen al hoopte ooit iets mee te kunnen gaan doen.

Begin 2011 kwam de omslag. Mira werd benaderd door een ex-collega om haar bedrijf te komen ondersteunen door voor haar en haar klanten te komen werken, virtueel. Een nieuwe wereld ging open.
Het was online liefde op het eerste gezicht. Sinds begin 2013 is Mira zelfstandig ondernemer en wijdt zich vol enthousiasme aan wat ze het allerleukste vindt: werken als virtueel assistent (VA).

Haar drive is andere ondernemers te ontlasten, door vooral veel technisch gedoe uit handen te nemen. Maar sparren en vooruitplannen met haar klanten vindt zij net zo leuk. Als haar kers op de taart verzorgt Mira graag trainingen van verschillende online systemen.

Dankzij de snelle online ontwikkelingen komen er steeds meer nieuwe systemen en tools bij. Dat zorgt er automatisch voor dat Mira ook zelf blijft leren en zich verder ontwikkelt.[/showhide]