wat het is

Tooltrainingen zijn praktische online doe-het-zelfhandleidingen, bedoeld om je snel een bepaalde functionaliteit of specifiek gebruiksdoel van een online applicatie eigen te maken. Het kan ook een uitgebreidere training zijn, waarbij meerdere facetten van een programma aan bod komen.

Waar de informatievoorziening in de kennisbank@v@ taakgericht is, zijn tooltrainingen thema- of procesgericht. Ze zijn in feite de doe-het-zelfvariant van de vraagbaaksessie^.

Centraal staat het 1 thema, proces of concreet doel binnen het kader van inzet van online tools & technieken voor je e-marketing, aanbod, verkoop, afhandeling en opvolging.

Een voorbeeld van een procesgerichte vraag: “Hoe realiseer ik dat mensen mijn e-boek kunnen aanvragen op mijn website, nog een extra opvolgmail krijgen en dat die adressen automatisch in een aparte groep bewaard worden, zodat ik ze later gericht kan gebruiken?”
Een taakgerichte vraag behandelt 1 actie tegelijk. Bijvoorbeeld: “Hoe verwerk ik een formulier uit Autorespond in een widget met andere afmetingen op mijn website?”

nog even geduld a.u.b…

Op dit moment zijn er nog geen tooltrainingen beschikbaar.

Alternatieve doe-het-samen- en laat-het-doenoplossingen:
>>> taakvraag
>>> vraagbaaksessie
>>> ondernemersoverleg
>>> virtuele werkers
>>> pakketproject

een uitkomst voor jou, want

  • je werkt veel online en bent daarbij zo veel mogelijk doe-het-zelver;
  • je begint net met je programma, actie, nieuwe module, ..... en ervaart nog onvoldoende grip op wat te doen, waarmee dat te doen en/of hoe het slim te doen;
  • of je weet al precies wat je wilt en je wilt nú aan de slag, maar mist nog de kennis van en vaardigheden met de benodigde applicatie;
  • je werkt liever doelgericht een stappenplan af, opgezet door iemand die al weet hoe het werkt;
  • je hebt er een enorme hekel aan je te verliezen in het googlen, selecteren, onderzoeken, uitproberen, ten dele begrijpen, opnieuw proberen, zelf wielen uitvinden ... et cetera;
  • de vraagbaaksessie^ is een stap te ver of te veel;
  • en voor jou is tijd ook geld. Een korte training kost dan wel iets, maar mooi dat je snel weer aan je eigenlijke werk toekomt.

de kosten

De kosten zullen variëren per training.

wat het je oplevert

Antwoorden. Ideeën. Inzichten. Weten hoe.

Via overzichtelijke stap-voor-stapuitleg realiseer je je gestelde doel.

Je leert al doende. Het benutten van de mogelijkheden van online tools en technieken wordt steeds logischer - en als het een beetje meezit ook steeds leuker.

de opbouw

De opbouw van de trainingen en handleidingen zullen afhangen van de aard en omvang. Vanzelfsprekend zijn een overzichtelijke structuur en praktijkgericht de sleutelwoorden.

¡aan de slag! … uh …

... zo gauw wij je die mogelijkheid bieden, dan.

Wil je toch alvast meer informatie of heb je een dringende handleiding- of trainingsbehoefte, mail ons gerust.

En, weliswaar eenvoudiger van aard, een taakvraag kun je al wel stellen.