alle aandacht voor jou

Vind je ondernemen geweldig, maar ook knap eenzaam af en toe?

In het ondernemersoverleg bieden we je een luisterend oor, een klankbord, een spiegel, een weerwoord. We denken mee, en vooruit. Kijken met je mee van binnen naar buiten, en van buiten naar binnen. We geven je een zetje in je rug, slechten samen drempels, trekken je over de streep.

We zijn uitermate praktisch, gericht op realisatie. Chaos, in je hoofd of werkinrichting? We helpen je orde te scheppen. Je wilt dat dat lumineuze idee nou eindelijk gerealiseerd wordt? Muy bien. Maar eerst doen we irritant nuchter en kritisch. Stellen eindeloos veel vragen. En dan helpen we je bij de vertaling naar plan, naar planning, naar uitvoering. Met uitleg over gebruik van applicaties. We zijn er met tips voor optimalisatie van processen, over handigheidjes, over behulpzame tools.

Het ondernemersoverleg is een virtueel overleg voor zelfstandigen die in alle vrijheid van het ondernemerschap een vertrouwd aanspreekpunt missen. Onze dubbelrol van ondernemer en ondersteuner van ondernemers maakt dat we zowel begrip als oplossingen hebben.

Het ondernemersoverleg: hoe kunnen we jou verder helpen?

in het kort

  • virtueel overleg, 1-op-1
  • ad-hoc of weerkerend
  • ondernemers- en ondersteuningsgericht
  • starttijd: 30 minuten, dan per 6 minuten; uurtarief € 80,00*

wat het je oplevert

Inschakeling van virtueelwerkt^ draait om het realiseren van helderheid, opluchting en beweging bij jou.

Het ondernemersoverleg zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat, een klankbord hebt, hernieuwde daadkracht ervaart, dat je beter overzicht en meer inzicht hebt en weer vooruit kunt. En wilt. Juist omdat we op afstand ondersteunen, zijn we er zó. Flexibel. Af en toe, misschien soms wat vaker.

Je krijgt handreikingen om die stappen wél te zetten. We helpen je opstarten en doorzetten. We slechten drempels van ogenschijnlijk ingewikkelde keuzes, systemen, lastige tools, onoverzichtelijke technieken. Je voelt je gesterkt en weet wat je te doen staat.

voorbeelden uit de praktijk

  • Je zit soms verlegen om praktisch advies voor je kantoororganisatie. Je hebt het idee dat je overzicht mist, dat je planning beter kan.  Of dat je niet voldoende haalt uit de tools die je gebruikt, of dat je werkmethoden efficiënter kunnen.
  • Je hebt enthousiaste plannen en ziet het eindresultaat al helemaal voor je. Aanstaande dinsdag je eerste trainingswebinar geven, eind volgende week je online leeromgeving lanceren, yes! Alleen, hoe meer je erover nadenkt, hoe ingewikkelder het wordt. Je beseft, je weet eigenlijk niet wat erbij komt kijken, wat je nodig hebt. Je hebt geen idee waar je moet beginnen. Maar je wilt en moet wel. Benodigde tools en technieken, inhoud, planning... Langzaamaan ontstaat lichte paniek... en de behoefte aan iemand die je pragmatisch adviseert, helpt ordenen en realiseren.
  • Je weet allang, je kunt niet zonder klankbord. Je wilt af en toe onbevangen kunnen sparren, je plannen en ideeën voorleggen. Een zetje krijgen. Je hebt iemand nodig die luistert. Die kritische vragen stelt, proactief is. Iemand die snapt wat ondernemen is. Iemand voor wie oplossingen en kansen het uitgangspunt zijn.
  • Je hebt het soms nodig dat iemand je een spiegel voorhoudt, je helpt de dingen in een breder perspectief te plaatsen. Je zoekt bevestiging, ten goede of ten 'kwade'. Je weet het eigenlijk allang, tenslotte. Of niet, maar je wilt het nu wel weten.
  • Je wilt juist niks ingewikkelds, maar wel af en toe tegen een mede-ondernemer buiten je dagelijkse werkomgeving aanpraten. Dat is voldoende om je eigen gedachten op orde te houden en doelgericht bezig te blijven.
  • Je stagneert en gedijt goed bij een stok achter de deur. Kort en krachtig overleg, een half uur per keer, 1x per week of een tijdje 1x per werkdag, met focus op 1 helder doel van die dag of week. Soms betekent dat een luisterend oor, dan concrete adviezen, dan een vriendelijk doch dringend zetje in je rug, op andere momenten schoppen we wat harder tegen je aan. Een stok-achter-de-deurgesprek zorgt ervoor dat je in beweging komt en blijft. (En ja, deze gesprekken zijn soms ook buikpijngesprekken. De insteek is echter altijd met zorg en aandacht, betrokkenheid en gericht op continuïteit, doch zonder zacht heelmeesterschap.)
  • Er is iets. Hm. Welnee. Er is niets. Hm ... Hmm. Er zijn van die periodes in je leven dat je er de vinger niet op kunt leggen. Dat het net niet gaat zoals je wilt, maar. Maar vanalles. Maar wat eigenlijk? Je weet het niet. Je wilt het niet. Het is er niet. Het wringt wel. Het is er. Het zeurt. En andere mensen zeuren nog meer. Maar toch. Wat er dan anders is? Met jou niks. Alles klopt. Er is niets. Uh... Er is iets. Ook hiervoor is het ondernemersoverleg geschikt.

Ondernemen is geweldig. Meestal. Ondernemen is eenzaam, frustrerend. Soms. Gemiddeld is ondernemen gewoon hard werken en zorgen dat je de vaart erin houdt. Dus is het ook goed zorgen voor jezelf, voor helderheid van geest, voor zelfvertrouwen en daadkracht.

hoe het werkt

Het ondernemersoverleg vindt online plaats, via Skype, Hangouts of een andere virtuele overleg- of vergadertool. 

Programma's als Skype bieden handige extra opties waarmee je op hetzelfde moment nog meer met elkaar kunt delen. Bijvoorbeeld chat, waarmee je ter ondersteuning teksten en hyperlinks naar websites kunt delen,  en video, waarmee je elkaar (iets) kunt (laten) zien. Of, ook heel handig, het delen van je beeldscherm, zodat iets uitleggen met visuele ondersteuning kan.

De vorm, invulling en frequentie van het overleg bepaal jij. Je kunt het benutten voor afstemming, ordening, advies en uitleg. Voor je stok-achter-de-deur, voor sparren en klankborden. Voor er-is-(n)ietsgesprekken, projectbewaking of voor regulier werkoverleg, et cetera.

Spelen er geen acute zaken? Dan is ons advies: 1x per maand 1 uur, op een vast moment.

¡aan de slag!

wanneer
Het ondernemersoverleg is mogelijk op werkdagen, tussen 10 uur 's ochtends en 4 uur 's middags.
Afwijkende tijdstippen op aanvraag, in overleg.

hoe
Via Skype of soortgelijke tool.
Opname van het gesprek is mogelijk.

opbouw
De minimale gespreksduur is een half uur, daarna rekenen we per 6 minuten.
Je kunt vooraf een vaste gesprekstijd aangeven, of het verloop van het gesprek dat laten bepalen.
Het overleg kan weerkerend plaatsvinden, op een vaste dag en tijd, het kan ook op basis van behoefte ad hoc.
En ja natuurlijk, bijstellen van afspraken is altijd mogelijk. Vrijheid-blijheid.

de kosten:*
uurtarief: € 80,=
starttijd: 30 minuten
rekentijd rest gesprek: per 6 minuten

stel nou …

... dat je tijdens het 1e gesprek geen klik ervaart. Dat kan. Geef dat dus gerust aan tijdens het overleg, of naderhand. Dan stoppen we. Je vertrouwd en ontspannen voelen is cruciaal.

... dat je je twijfels hebt bij overleg op afstand. Hoe kan dat nou effectief zijn en vertrouwd worden, als je elkaar niet kent en nog nooit ontmoet hebt in 'het echt'? Het werkt echt. Na alle jaren zijn we elke keer weer blij verrast hoe snel vertrouwen in en vertrouwdheid met elkaar online ontstaat. Misschien is het wel omdat je beiden op een eigen vertrouwde plek zit, elkaar niet per se hoeft aan te kijken en wel peinzend voor je uit kunt staren.

... dat je een afgesproken overlegfrequentie wilt bijstellen, omdat de praktijk anders uitpakt dan gedacht. Of dat nou verlagen, verhogen of stoppen is, geen probleem. Vrijheid blijheid.

... dat je nog twijfelt of vragen hebt over specifieke mogelijkheden van het overleg. Neem dan zeker contact met ons op.